Pinot Grigio Spumante „Ancestrale Brut Nature – Bio

Pinot Grigio Spumante „Ancestrale Brut Nature – Bio

25 lutego 2019

Pomarańczowe, wytrawne, ekologiczne wino musujące z niesamowitym aromatem m.in. czerwonych owoców leśnych oraz czerwonego grapefruita. Naturalne wino tworzone pradawną metodą, butelkowane jeszcze w trakcie fermentacji, co powoduje tworzenie się bąbelków w butelce bez dodawania cukru i drożdży. Takie wino nigdy się nie znudzi.

« powrót

Zero Puro „Linfae” Primitivo Terre di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Linfae” Primitivo Terre di Chieti IGP – Bio

25 lutego 2019

Pikantne primitivo z intensywnymi aromatami czerwonych owoców, takich jak śliwki i czereśnie. Wyjątkowo dobrze zbalansowana owocowość z kwasowością. Jest to wyjątkowe wino tworzone w ramach spontanicznej fermentacji, bez dodawanych drożdży, bez regulacji temperatury, przy wykorzystaniu jedynie naturalnych siarczynów. Naturalnie czyste wino.

« powrót

Zero Puro „Landae” Pinot Grigio Terre di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Landae” Pinot Grigio Terre di Chieti IGP – Bio

25 lutego 2019

Średnio wytrawne, łagodne, pomarańczowe wino z przyjemną kwasowością i bogatą owocowością. Aromat żółtych śliwek, jabłek i brzoskwini oraz łagodny, owocowo-kwaskowaty posmak to idealna kombinacja do pikantnych przystawek, tapas, antipasti, krewetek i sushi. Czyste wino z dużą dawką przyjemności.

« powrót

Zeropuro „Mineraliae” Montepulciano d’Abruzzo DOP – Bio

Zeropuro „Mineraliae” Montepulciano d’Abruzzo DOP – Bio

24 lutego 2019

Głęboki rubinowy kolor z fioletowymi odcieniami i intensywnym nosem konfitury z czarnej czereśni i migdałów. Podniebienie jest owocowe i pełne, z dobrze zintegrowanymi taninami. Fenomenalne, naturalne wino.

« powrót

Merlot IGT Veneto Senza Solfiti – Bio

Merlot IGT Veneto Senza Solfiti – Bio

19 czerwca 2017

Wiśniowy smukły Merlot bez dodatku siarczyn. W pełni sfermentowany zaskakuje szarmanckim, świeżym charakterem. Będzie nie tylko bardzo dobrze pasować do drobiu, ale również pity solo sprawi ogromną przyjemność.

« powrót

Cabernet Sauvignon IGT Veneto Senza Solfiti – Bio

Cabernet Sauvignon IGT Veneto Senza Solfiti – Bio

19 czerwca 2017

Delikatnie pikantne i, jak na Cabernet Sauvignon przystało, bogate w aromaty czarnej i czerwonej porzeczki oraz wiśni. Bardzo dobrze sprawdzi się w towarzystwie chudych mięs, makaronów z sosami mięsnymi i świeżych serów. Najlepsze w temperaturze 14C.

« powrót

Prosecco DOC Spumante bez dodawanych siarczynów – Bio

Prosecco DOC Spumante bez dodawanych siarczynów – Bio

19 czerwca 2017

Bogate w typowe aromaty dla tej odmiany winogron Prosecco, dodatkowo z nutami prażonej skórki chleba, brzoskwini i banana. Tak prezentuje się Prosecco z Cantina Pizzolato. Bez dodatku siarczynów i w 100% bio! W smaku łagodne i rześkie, świetne do sezonowych warzyw z majonezem sojowym.

« powrót

Fredolic Cabernet Sauvignon Penedès DO – bez dodawanych siarczynów – Bio

Fredolic Cabernet Sauvignon Penedès DO – bez dodawanych siarczynów – Bio

14 listopada 2016

Owocowe, świeże i eleganckie wino bez dodawanych siarczynów. Bogate w aromaty czerwonych owoców i pełny, długotrwały smak z nutami mineralnymi. Będzie dobrze pasować do grillowanych mięs, grillowanych warzyw oraz dojrzałych serów.

« powrót

Privo Maremma Toscana IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

Privo Maremma Toscana IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

14 listopada 2016

Eleganckie wytrawne wino bez dodawanych siarczynów. Stworzone z lokalnych odmian szczepów Sangiovese i Alicante, jest pełne siły, harmonii i ciepła. Bardzo dobre w towarzystwie tradycyjnych włoskich potraw i w ogólności potraw mięsnych. Srebrny medal Internationaler Bioweinpreis 2016!

« powrót