Nave Sur Tempranillo – Bio

Nave Sur Tempranillo – Bio

14 listopada 2016

Porządne Tempranillo o aromacie czarnych i czerwonych owoców, łagodne na podniebieniu z dobrą równowagą pomiędzy alkoholem i kwaskowością, bez „ostrych kantów”.  Bardzo dobre z wszelkimi zapiekankami.

« powrót

Vigna Madre MONTEPULCIANO D’ABRUZZO – Bio

Vigna Madre MONTEPULCIANO D’ABRUZZO – Bio

14 listopada 2016

Klasyczne Montepulciano d’Abruzzo: ujmujące, przyjemne, nieskomplikowane, dobre!

« powrót

Fredolic Cabernet Sauvignon Penedès DO – bez dodawanych siarczynów – Bio

Fredolic Cabernet Sauvignon Penedès DO – bez dodawanych siarczynów – Bio

14 listopada 2016

Owocowe, świeże i eleganckie wino bez dodawanych siarczynów. Bogate w aromaty czerwonych owoców i pełny, długotrwały smak z nutami mineralnymi. Będzie dobrze pasować do grillowanych mięs, grillowanych warzyw oraz dojrzałych serów.

« powrót

Cilegiolo Maremma Toscana DOC 2013 – Bio

Cilegiolo Maremma Toscana DOC 2013 – Bio

14 listopada 2016

W kieliszku wita nas delikatnie owocowy, pikantny aromat,  na podniebieniu uwidaczniają się świeże nuty wiśni i czerwonych owoców. Świetne wino o bogatej treści, a zarazem eleganckie, z dobrze prezentującą się kwaskowością. Swoją nazwę zawdzięcza typowemu aromatowi przypominającemu wiśnię – ciliege.

« powrót

Sangiovese Rosso Toscano IGT – Bio

Sangiovese Rosso Toscano IGT – Bio

14 listopada 2016

Uwodzicielsko pachnące Sangiovese z dużą dawką owocu w nosie i piękną strukturą w ustach. Świetne w towarzystwie makaronów, zapiekanki z warzywami i potraw z kurczakiem.

« powrót

Avorio Rosso Toscano IGT – Bio

Avorio Rosso Toscano IGT – Bio

14 listopada 2016

Wino wytrawne, pełne słońca i ciepła toskańskiego wybrzeża Maremma w świetnej relacji jakości do ceny. Bardzo dobre w towarzystwie pasty i pizzy, idealne na wieczór z przyjaciółmi

« powrót

Privo Maremma Toscana IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

Privo Maremma Toscana IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

14 listopada 2016

Eleganckie wytrawne wino bez dodawanych siarczynów. Stworzone z lokalnych odmian szczepów Sangiovese i Alicante, jest pełne siły, harmonii i ciepła. Bardzo dobre w towarzystwie tradycyjnych włoskich potraw i w ogólności potraw mięsnych. Srebrny medal Internationaler Bioweinpreis 2016!

« powrót

Chianti DOCG Riserva 2013 – Bio

Chianti DOCG Riserva 2013 – Bio

14 listopada 2016

Soczysty rubinowy kolor, subtelna woń goździków i ujmujący aromat dojrzałych wiśni. Dojrzałe Chianti ze świetnego zbioru. Starzone przez 18 miesięcy w beczkach dębowych, a następnie przez 3 miesiące w butelce. Świetne wino od solidnego producenta.

« powrót

Chianti DOCG – Bio

Chianti DOCG – Bio

14 listopada 2016

Klasyczne Chianti z typowym owocowym aromatem wiśni, zaakcentowaną pikantnością i przyjemną aksamitnością. Bardzo dobre Chianti o fenomenalnej relacji jakości do ceny.

« powrót

Bag-in-Box 3L: Vermador Tinto – Bio

Bag-in-Box 3L: Vermador Tinto – Bio

25 kwietnia 2016

Pojemność: 3 litry

 

Świetna relacja jakości do ceny to tylko jeden z aspektów, które  wyróżniają to smaczne wino. W kolorze średnio intensywnej czerwieni granatu i fioletowymi randami cechującymi młode wino, Vermador Tinto posiada w aromacie dużo czerwonych owoców leśnych z pikantnymi nutami w tle. W smaku mocne, zrównoważone z dobrą strukturą.

Idealny towarzysz do potraw mięsnych, makaronów i pizzy.

Srebrny Medal Challenge Millésime Bio 2012!

« powrót