Bianco Spumante „Muse“ – Bio 0%

Bianco Spumante „Muse“ – Bio 0%

5 września 2024

Świetne, bezalkoholowe, białe wino musujące stworzone na bazie świeżo wyciśniętego ale jeszcze nie sfermentowanego soku z soczystych  winogron o aromatycznym zapachu zielonych jabłek, gruszki i cytrusów. Na podniebieniu rześkie i świeże z przyjemnymi bąbelkami.

« powrót

„Bucefalo” Pinot Grigio – Bio

„Bucefalo” Pinot Grigio – Bio

4 września 2024

Bucefalo Pinot Grigio Appassite to kombinacja wybitnie owocowego smaku świetnego wina wraz z pierwszorzędnie aromatycznym i świeżym bukietem. Żywa kwaskowość i jego spowodowany resztkowym, słodkim charakterem smakowym profil urzeka w kieliszku i na podniebieniu.

Świetne wino, dla wszystkich, którzy czasami lubią trochę mniej wytrawnie.

« powrót

„Bucefalo” Malvasia Orange – Bio

„Bucefalo” Malvasia Orange – Bio

4 września 2024

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia również jego pomarańczowego odpowiednika. Pomarańczowe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne.

Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko kwaśnych.

« powrót

Nero d’Avola „Bedda” Sicilia DOP – Bio

Nero d’Avola „Bedda” Sicilia DOP – Bio

28 maja 2024

Do pierwszej połowy XX wieku Nero D’Avola używane było wyłącznie jako wino na „domieszki”. Na przełomie ostatnich dziesięcioleci jednak, sycylijscy winiarze rozpoczęli produkcję tego wina „na poważnie”  mogąc pochwalić się z roku na rok coraz doskonalszymi wynikami. BEDDA, jest kwintesencją ich umiejętności. To wino charakteryzuje się rubinową czerwienią, aromatem jagód, wiśni i śliwek wraz z subtelnymi nutami balsamicznymi i przyjemną pikantnością. W ustach jest miękkie, aksamitne, otulające wręcz język, zapewniające elegancką i trwałą końcówkę.

« powrót

Syrah „Luaddu” Terre Siciliane IGP – Bio

Syrah „Luaddu” Terre Siciliane IGP – Bio

28 maja 2024

Soczyste, intensywnie czerwone wino o aromacie dojrzałych śliwek i wiśni. Na podniebieniu przyjemnie pikantne, z nienarzucającymi się taninami i soczystą końcówką przypominającą konfiturę z czerwonych owoców.

« powrót

Passerina „Harbine” Terre di Chieti IGP – Bio

Passerina „Harbine” Terre di Chieti IGP – Bio

28 maja 2024

Wyjątkowo ciekawe, białe wino, którego aromat składa się w dużym stopniu z nut kwiatowo owocowych z przenikającą subtelnie wonią czarnego bzu oraz grapefruita.  Świeże na podniebieniu, wraz ze świetnie zbalansowaną równowagą pomiędzy kwaskowością i soczystością będzie bardzo dobre w towarzystwie owoców morza, pieczonych ryb i białych mięs.

Następne zaskakujące wino z Lunarii!

« powrót

Malvasia Spumante „Ancestrale” Brut Nature – Bio

Malvasia  Spumante „Ancestrale” Brut Nature – Bio

22 maja 2023

Delikatnie musujące wino o jasnym kolorze i kwiatowo-owocowym zapachu. W smaku mineralne, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami cytrusowymi, znakomicie zachowuje równowagę między miękkością i wytrawnością. Doskonałe w duecie z łagodnymi i średniodojrzałymi serami.

« powrót

Pecorino Spumante „Ancestrale” Brut Nature – Bio

Pecorino Spumante „Ancestrale” Brut Nature – Bio

17 maja 2023

Delikatnie musujące wino o jasnym kolorze i zapachu owoców cytrusowych. Wyjątkowo świeży smak przechodzi w długi finisz o przyjemnej pikantności. Będzie znakomicie pasować do dań rybnych i owoców morza.

« powrót

Montepulciano d’Abruzzo „Ancestrale” DOP – Bio

Montepulciano d’Abruzzo „Ancestrale” DOP – Bio

10 października 2022

Ciemnopurpurowe wino o zapachu konfitury jagodowej z aromatami świeżych migdałów i nutami korzennymi. Pełne w smaku, świeże i bardzo satysfakcjonujące. Wspaniale się sprawdzi w towarzystwie serów i czerwonych mięs.

« powrót

Primitivo „Ancestrale” Terre di Chieti IGP -Bio

Primitivo „Ancestrale” Terre di Chieti IGP -Bio

10 października 2022

Wino o rubinowoczerwonym kolorze i intensywnym aromacie wiśni, śliwek oraz jeżyn z nutami fiołka i czerwonej pomarańczy. W smaku pełne, świeże, z przyjemnie rozłożonymi taninami. Ma długi finisz z wyczuwalnym posmakiem figi, dzikich ziół i owoców cytrusowych. Świetnie będzie pasować do mięs białych i czerwonych, pizzy w stylu rustykalnym, smażonych potraw i dojrzewających serów.

« powrót