Malvasia Orange „Ancestrale” Terre di Chieti IGP – Bio

Malvasia Orange „Ancestrale” Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

W kieliszku ma kolor pomarańczowy, którego odcień zależy od czasu maceracji. Pachnie intensywnie owocami cytrusowymi, dziką różą i ziołami. Wspaniale sprawdzi się podane z foie gras i owocami morza lub w duecie z serami.

« powrót

Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

Wino o głębokim, miedzianym kolorze. Urzeka aromatami białych kwiatów, zwłaszcza jaśminu i głogu oraz cytrusów i granatu. Miękkie w smaku, dobrze wyważone między delikatną kwasowością a pikantnością.

« powrót

Pecorino „Ancestrale” Terre di Chieti IGP – Bio

Pecorino „Ancestrale”  Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

W nocie czuć intensywne aromaty pomarańczy i bzu, a także nut drzewnych, siana i suszonych kwiatów. W smaku świeże i harmonijne, pozostawia delikatny posmak cytrusowej kwasowości. Świetnie się komponuje z daniami rybnymi i owocami morza.

« powrót

„Bucefalo” Primitivo Appassimento Terre di Chieti IGP – Bio

„Bucefalo” Primitivo Appassimento Terre di Chieti IGP – Bio

29 marca 2022

W kieliszku w kolorze głęboko ciemnym, z aromatami przypominającymi suszone, czerwone owoce, śliwki i nuty Porto. Na podniebieniu miękkie, lekko pikantne i ciepłe. Wspaniały towarzysz długich, jesiennych i zimowych wieczorów.

« powrót

Zero Puro „Prismae” Pecorino Terre di di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Prismae” Pecorino Terre di di Chieti IGP – Bio

29 marca 2022

Wytrawne białe wino o jasnożółtym kolorze i aromatycznym, kwiatowym zapachu. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałej gruszki, soczystego jabłka oraz migdałów, które łączą się z odrobiną goryczki. Warto je zestawiać z serami oraz białymi rybami.

« powrót

Zero Puro „Clorofilae” Malvasia Orange Terre di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Clorofilae” Malvasia Orange Terre di Chieti IGP – Bio

29 marca 2022

Wino pomarańczowe o intensywnym balsamicznym zapachu z nutami pomarańczy, daktyli i cynamonu. W smaku wytrawne i lekko pikantne.

« powrót

Bucefalo Bianco Vino da Uve Appasite – Bio

Bucefalo Bianco Vino da Uve Appasite – Bio

29 marca 2022

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia białego odpowiednika. Białe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne. Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko – kwaśnych.

« powrót

Grillo Agramanta Luna Gaia Terre Sicilia IGT – Bio

Grillo Agramanta Luna Gaia Terre Sicilia IGT – Bio

29 marca 2020

Grillo to jeden z podstawowych sycylijskich szczepów. W wydaniu Luna Gaia i w jakości Demeter jest ono wyjątkowym winem bogatym w aromaty owoców cytrusowych, brzoskwini i ziół, z nutami egzotycznymi i kwiatowymi. Na podniebieniu świeże, rześkie i owocowo ekscytujące.

« powrót

Nerello Mascalese Terre Sicilia IGP – Bio

Nerello Mascalese Terre Sicilia IGP – Bio

29 marca 2020

Aromat Nerello Mascalese z Luna Gaia to fenomenalna kombinacja ciemnej czekolady i intensywnego aromatu wiśni. Mocne i gęste na podniebieniu, z nutami przypominającymi ciemne, dojrzałe owoce z przyjemną nutą cynamonu i drzewa cedrowego. Wyśmienite wino z endemicznego, sycylijskiego szczepu w jakości Demeter.

« powrót

Nero d`Avola Chiaramontesi Sicilia DOP – Bio

Nero d`Avola Chiaramontesi Sicilia DOP – Bio

29 marca 2020

W kieliszku wino  ma barwę rubinowej czerwieni. Nos intensywny z aromatami czarnej wiśni i pikantnymi nutami. Na podniebieniu czerwone owoce z domieszką pikantnych aromatów tworzą bardzo przyjemne połączenie, a subtelny aromat słodkich owoców dodatkowo zaokrągla to świetne wino.

« powrót