Malvasia Orange „Ancestrale” Terre di Chieti IGP – Bio

Malvasia Orange „Ancestrale” Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

W kieliszku ma kolor pomarańczowy, którego odcień zależy od czasu maceracji. Pachnie intensywnie owocami cytrusowymi, dziką różą i ziołami. Wspaniale sprawdzi się podane z foie gras i owocami morza lub w duecie z serami.

« powrót

Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

Wino o głębokim, miedzianym kolorze. Urzeka aromatami białych kwiatów, zwłaszcza jaśminu i głogu oraz cytrusów i granatu. Miękkie w smaku, dobrze wyważone między delikatną kwasowością a pikantnością.

« powrót

Pecorino „Ancestrale” Terre di Chieti IGP – Bio

Pecorino „Ancestrale”  Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

W nocie czuć intensywne aromaty pomarańczy i bzu, a także nut drzewnych, siana i suszonych kwiatów. W smaku świeże i harmonijne, pozostawia delikatny posmak cytrusowej kwasowości. Świetnie się komponuje z daniami rybnymi i owocami morza.

« powrót

Muse Moscato Spumante Dolce – Bio

Muse Moscato Spumante Dolce – Bio

5 kwietnia 2022

Musujące Muse Mosacato Dolce o aromacie kwiatów i konfitury z brzoskwini. W smaku aksamitne, zachowuje doskonałą równowagę pomiędzy kwasowością i słodyczą typową dla tego szczepu.

« powrót

Lugana „Lume” DOC – Bio

Lugana „Lume” DOC – Bio

30 marca 2022

W kieliszku Lugana „Lume” prezentuje się w jasno żółtym kolorze. W aromacie można wyczuć typowy dla tej odmiany szczepu bukiet z czerwonych jabłek, brzoskwini i ziół z delikatną nutą orzechową. Na podniebieniu żywe i orzeźwiająco kwasowe z przyjemną i długą końcówką.

« powrót

Amarone Valpolicella DOCG „La Corte del Pozzo” – Bio

Amarone Valpolicella DOCG „La Corte del Pozzo” – Bio

30 marca 2022

Intensywnie czerwone wino o aromacie śliwek, jeżyn i czekolady. W smaku łączy słodycz owoców z delikatnie wyczuwalną pikantnością na finiszu. Doskonale komponuje się z dojrzałymi serami.

« powrót

Valpolicella Ripasso DOC „La Corte del Pozzo” – Bio

Valpolicella Ripasso DOC „La Corte del Pozzo” – Bio

30 marca 2022

Fenomenalne Ripasso z winnicy Fasoli Gino – gęste, złożone, pełne przepychu z typowo wyrazistym owocem wiśni, jeżyn, kompotu śliwkowego i przyjemnymi garbnikami.

« powrót

Bee Bassac Rouge IGP – Bio

Bee Bassac Rouge IGP – Bio

30 marca 2022

W kieliszku w kolorze intensywnego koloru rubinowoczerwonego. W nosie z aromatami wiśni i czerwonych owoców. Na podniebieniu to wyśmienite cuvee zaskakuje ziołowymi nutami i gładką końcówką. Bee Friendly!

« powrót

„Rosso Convento” Rosso IGT Veneto Senza Solfiti – Bio

„Rosso Convento” Rosso IGT Veneto Senza Solfiti – Bio

30 marca 2022

Wino o intensywnym rubinowoczerwonym kolorze z fioletowymi refleksami. W nosie wyczuwalne są nuty konfitur z czerwonych owoców, a także fiołków. Smak delikatny i aromatyczny. Znakomicie komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej.

« powrót

Manzoni Bianco DOC Piave – Bio

Manzoni Bianco DOC Piave – Bio

29 marca 2022

Wyrafinowane wino o mineralnym aromacie z nutami kwiatów akacji. W smaku dominuje brzoskwinia, śliwka, morela i ananas. Sprawdzi się jako aperitif, w duecie z zupami, risotto, lekkimi daniami, a także na zakończenie wieczoru.

« powrót