Faust Riesling Gravel – Bio

Faust Riesling Gravel – Bio

9 marca 2018

Kapitalny Riesling z dużą dawką owocu, nut krzemiennych i subtelną nutą naftową. Bukiet w kieliszku rozwija się imponująco, warto więc pić je niespiesznie i dać się oczarować wrażeniom aromatycznym i smakowym.

« powrót

Pinot Grigio Ramoro Spumante – Bio

Pinot Grigio Ramoro Spumante – Bio

9 marca 2018

To zapewne jedno z najelegantszych win musujących pochodzących z Abruzii. Bladoróżowe, musujące Pinot Grigio o niezwykle urzekającym aromacie białej brzoskwini i różowego grejpfruta wraz subtelnymi nutami białych kwiatów w tle to zapewne idealna propozycja na aperitif lub wieczór z przyjaciółmi. Lekkie, żywe, świeże wino gwarantuje dużo przyjemności.

« powrót

Prosecco DOC Frizzante – Bio

Prosecco DOC Frizzante – Bio

19 czerwca 2017

Prosecco DOC Frizzante z winnicy Cantina Pizzolato to świeże i rześkie bąbelki z ponętnymi nutami jabłka, kwiatu akacji i letniej łąki. Z zakrętką zamiast korka, świetne na każdą okazję, nieważne czy w domu czy w plenerze.

« powrót

Cava Brut Reserva DO – Bio

Cava Brut Reserva DO – Bio

14 listopada 2016

Wzorowa CAVA z winnicy Bolet o jasno złocistym kolorze, subtelnym aromacie banana, brzoskwini i dojrzałego melona, ze świeżą kwaskowością oraz pochodzącymi z procesu starzenia nutami tostowymi i migdałowymi. Będzie pasować do dań rybnych, białych mięs oraz potraw i deserów na bazie ryżu.

« powrót

Avorio Rosso Toscano IGT – Bio

Avorio Rosso Toscano IGT – Bio

14 listopada 2016

Wino wytrawne, pełne słońca i ciepła toskańskiego wybrzeża Maremma w świetnej relacji jakości do ceny. Bardzo dobre w towarzystwie pasty i pizzy, idealne na wieczór z przyjaciółmi

« powrót

Bag-in-Box 3L: Vermador Blanco – Bio

Bag-in-Box 3L: Vermador Blanco – Bio

25 kwietnia 2016

Pojemność: 3 litry

 

Vermador Blanco jest bardzo udanym połączeniem szczepów Airen i Macabeo. W nosie kwieciste z aromatami przypominającymi zielone, białe oraz owoce cytrusowe. W smaku precyzyjne, pełne klarowności i mineralności z charakterystycznym świeżo-owocowym finiszem.

Idealne do lekkich potraw rybnych, owoców morza, warzyw, lekkiego sera, tortilli i klarownych zup.

GUÍA PEÑÍN – 2013: 87 pt.

« powrót

Cabernet Franc VdP – Bio

Cabernet Franc VdP – Bio

25 kwietnia 2016

Nowe wino z naszej ulubionej francuskiej winnicy Domaine Bassac. Jest ono rozszerzeniem oferty winnicy o wyjątkowo udane Cabernet Franc – wino z typowymi nutami papryki z domieszką czerwonych owoców i krągłej strukturze. Świetne wino zarówno do deski serów, rustykalnych dań jednogarnkowych lub do picia solo.

« powrót

Vermador Tinto Barrica Alicante DO – Bio

Vermador Tinto Barrica Alicante DO – Bio

29 października 2015

Vermador Barrica jest winem, które  spokojnie zasługuje na miano wyjątkowego.  Złożone aromaty czerwonych owoców z niuansami aromatu konfitury z owoców leśnych i delikatnej nuty wanilii w tle uwodzą nasz nos. W smaku skoncentrowane, trwałe i jak na młode wino z godnymi uwagi dojrzałymi taninami i długim finiszem.

Złoty medal Challenge Millésime Bio 2012

Srebrny medal Mundus Vini Biofach 2013

« powrót