„Bucefalo” Pinot Grigio – Bio

„Bucefalo” Pinot Grigio – Bio

4 września 2024

Bucefalo Pinot Grigio Appassite to kombinacja wybitnie owocowego smaku świetnego wina wraz z pierwszorzędnie aromatycznym i świeżym bukietem. Żywa kwaskowość i jego spowodowany resztkowym, słodkim charakterem smakowym profil urzeka w kieliszku i na podniebieniu.

Świetne wino, dla wszystkich, którzy czasami lubią trochę mniej wytrawnie.

« powrót

„Bucefalo” Malvasia Orange – Bio

„Bucefalo” Malvasia Orange – Bio

4 września 2024

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia również jego pomarańczowego odpowiednika. Pomarańczowe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne.

Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko kwaśnych.

« powrót

Malvasia Orange „Ancestrale” Terre di Chieti IGP – Bio

Malvasia Orange „Ancestrale” Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

W kieliszku ma kolor pomarańczowy, którego odcień zależy od czasu maceracji. Pachnie intensywnie owocami cytrusowymi, dziką różą i ziołami. Wspaniale sprawdzi się podane z foie gras i owocami morza lub w duecie z serami.

« powrót

Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

Wino o głębokim, miedzianym kolorze. Urzeka aromatami białych kwiatów, zwłaszcza jaśminu i głogu oraz cytrusów i granatu. Miękkie w smaku, dobrze wyważone między delikatną kwasowością a pikantnością.

« powrót

Pecorino „Ancestrale” Terre di Chieti IGP – Bio

Pecorino „Ancestrale”  Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

W nocie czuć intensywne aromaty pomarańczy i bzu, a także nut drzewnych, siana i suszonych kwiatów. W smaku świeże i harmonijne, pozostawia delikatny posmak cytrusowej kwasowości. Świetnie się komponuje z daniami rybnymi i owocami morza.

« powrót

Aperitivo „Live” Bitter – Bio

Aperitivo „Live” Bitter – Bio

29 marca 2022

Aperitivo Live Bio jest podstawowym składnikiem doskonałych koktajli o świeżym i rześkim charakterze. Wraz z Prosecco, sokiem pomarańczowym i  owocami jest również świetnym elementem popularnego drinka Spritz!

« powrót

Zero Puro „Clorofilae” Malvasia Orange Terre di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Clorofilae” Malvasia Orange Terre di Chieti IGP – Bio

29 marca 2022

Wino pomarańczowe o intensywnym balsamicznym zapachu z nutami pomarańczy, daktyli i cynamonu. W smaku wytrawne i lekko pikantne.

« powrót

Pinot Grigio Spumante „Ancestrale Brut Nature – Bio

Pinot Grigio Spumante „Ancestrale Brut Nature – Bio

25 lutego 2019

Pomarańczowe, wytrawne, ekologiczne wino musujące z niesamowitym aromatem m.in. czerwonych owoców leśnych oraz czerwonego grapefruita. Naturalne wino tworzone pradawną metodą, butelkowane jeszcze w trakcie fermentacji, co powoduje tworzenie się bąbelków w butelce bez dodawania cukru i drożdży. Takie wino nigdy się nie znudzi.

« powrót

Zero Puro „Landae” Pinot Grigio Terre di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Landae” Pinot Grigio Terre di Chieti IGP – Bio

25 lutego 2019

Średnio wytrawne, łagodne, pomarańczowe wino z przyjemną kwasowością i bogatą owocowością. Aromat żółtych śliwek, jabłek i brzoskwini oraz łagodny, owocowo-kwaskowaty posmak to idealna kombinacja do pikantnych przystawek, tapas, antipasti, krewetek i sushi. Czyste wino z dużą dawką przyjemności.

« powrót