Dehesa de Luna Gran Luna – Bio

Dehesa de Luna Gran Luna – Bio

18 października 2019

Wino o głęboko rubinowym kolorze z niebywałym aromatem dojrzałych czarnych owoców, przyjemnymi nutami pieprznymi i ziołowymi. Pełne, aksamitne, wybitnie owocowe na podniebieniu i zrównoważone, z bardzo długą końcówką.

« powrót

Dehesa de Luna Origenes – Bio

Dehesa de Luna Origenes – Bio

18 października 2019

Wyjątkowo ciekawe wino z winnicy Dehesa de Luna. Leżakowane umiejętnie w beczce na tyle krótko aby nie zaszkodzić owocowi. Posiada bogaty aromat jeżyn i czerwonej porzeczki z delikatnymi nutami pieprznymi, które wraz z relatywnie krótkim okresem dojrzewania nadają Origenes nowy wymiar. Perfekcyjny balans pomiędzy przyjemnymi taninami, subtelną nutą wanilii i dużą dawką czerwonych owoców.

« powrót

Bag-In-Box 3L: Vermador Rosado – Bio

Bag-In-Box 3L: Vermador Rosado – Bio

4 kwietnia 2018

Owocowo wytrawne i wegańskie wino z hiszpańskiego wybrzeża morza śródziemnego z dużą dawką świeżości, aromatów dojrzałych czerwonych owoców i ogromną przyjemnością z picia.

« powrót

Nave Sur Tempranillo – Bio

Nave Sur Tempranillo – Bio

14 listopada 2016

Porządne Tempranillo o aromacie czarnych i czerwonych owoców, łagodne na podniebieniu z dobrą równowagą pomiędzy alkoholem i kwaskowością, bez „ostrych kantów”.  Bardzo dobre z wszelkimi zapiekankami.

« powrót

Nave Sur Verdejo – Bio

Nave Sur Verdejo – Bio

14 listopada 2016

W nosie świeże aromaty owoców cytrusowych i zielonego jabłka. Na podniebieniu świeże, owocowe, z nutami owoców cytrusowych i zielonego jabłka. Świeża, orzeźwiająca kwaskowość dopełnia wspaniałe doznanie, jakim jest picie tego fantastycznego Verdejo. Świetne wino do owoców morza, sera koziego lub po prostu, ot tak.

« powrót

Fredolic Cabernet Sauvignon Penedès DO – bez dodawanych siarczynów – Bio

Fredolic Cabernet Sauvignon Penedès DO – bez dodawanych siarczynów – Bio

14 listopada 2016

Owocowe, świeże i eleganckie wino bez dodawanych siarczynów. Bogate w aromaty czerwonych owoców i pełny, długotrwały smak z nutami mineralnymi. Będzie dobrze pasować do grillowanych mięs, grillowanych warzyw oraz dojrzałych serów.

« powrót

Gewürztraminer & Muskat Penedès DO – Bio

Gewürztraminer & Muskat Penedès DO – Bio

14 listopada 2016

Kuszące, wonne, nienarzucające się i harmonijne wino.  Elegancki Gewürztraminer, który zaprasza do rozkoszowania się nim. Będzie dobrze pasować do grillowanych warzyw, pasztetów mięsnych i wegetariańskich, ryb albo drobiu.

« powrót

Cava Gran Reserva Selección Familiar DO – Bio

Cava Gran Reserva Selección Familiar DO – Bio

14 listopada 2016

Gran Reserva to najbardziej wysublimowany popis winiarzy z Penedes. W wydaniu winnicy Bolet wino dojrzewało nie wymagane 30 miesięcy, lecz minimum 36, co w dużym stopniu nasyciło CAVĘ aromatami drożdżowymi, migdałowymi i orzecha laskowego. Jej charakterystyczny ciemnożółty kolor dopełnia całokształtu wraz ze stonowaną, ale nadal zaskakująco żywą kwaskowością i świetną strukturą na podniebieniu. Będzie świetnie pasować do dań rybnych, homara, białych mięs oraz foie gras.

« powrót

Cava Brut Reserva DO – Bio

Cava Brut Reserva DO – Bio

14 listopada 2016

Wzorowa CAVA z winnicy Bolet o jasno złocistym kolorze, subtelnym aromacie banana, brzoskwini i dojrzałego melona, ze świeżą kwaskowością oraz pochodzącymi z procesu starzenia nutami tostowymi i migdałowymi. Będzie pasować do dań rybnych, białych mięs oraz potraw i deserów na bazie ryżu.

« powrót

Cava Brut Classic DO – Bio

Cava Brut Classic DO – Bio

14 listopada 2016

W kieliszku jasny, złocisto-żółty kolor, w nosie delikatny aromat jabłkowo-gruszkowy, a na podniebieniu owocowa przyjemność z picia. Przyjemne i łagodne na końcu.

« powrót