Zeropuro „Mineraliae” Montepulciano d’Abruzzo DOP – Bio

Zeropuro „Mineraliae” Montepulciano d’Abruzzo DOP – Bio

24 lutego 2019

Głęboki rubinowy kolor z fioletowymi odcieniami i intensywnym nosem konfitury z czarnej czereśni i migdałów. Podniebienie jest owocowe i pełne, z dobrze zintegrowanymi taninami. Fenomenalne, naturalne wino.

« powrót

Cerasuolo d’Abruzzo „Pettirosce” DOP – Bio

Cerasuolo d’Abruzzo „Pettirosce” DOP – Bio

9 marca 2018

Urzekające Cerasuolo d’Abruzzo pachnące wiśniami i jagodami. Świeże na podniebieniu z subtelnie migdałową końcówką.

« powrót

Pinot Grigio Ramoro Spumante – Bio

Pinot Grigio Ramoro Spumante – Bio

9 marca 2018

To zapewne jedno z najelegantszych win musujących pochodzących z Abruzii. Bladoróżowe, musujące Pinot Grigio o niezwykle urzekającym aromacie białej brzoskwini i różowego grejpfruta wraz subtelnymi nutami białych kwiatów w tle to zapewne idealna propozycja na aperitif lub wieczór z przyjaciółmi. Lekkie, żywe, świeże wino gwarantuje dużo przyjemności.

« powrót

Pecorino Civitas Spumante Brut – Bio

Pecorino Civitas Spumante Brut – Bio

9 marca 2018

Niewiele jest win, które zapadają w pamięć na tak długo jak Pecorino Brut Spumante. Uwodzi nos aromatami białych owoców, na podniebieniu świeże i delikatne z przyjemnymi bąbelkami. Świetne na każdą okazję.

« powrót

Merlot IGT Veneto Senza Solfiti – Bio

Merlot IGT Veneto Senza Solfiti – Bio

19 czerwca 2017

Wiśniowy smukły Merlot bez dodatku siarczyn. W pełni sfermentowany zaskakuje szarmanckim, świeżym charakterem. Będzie nie tylko bardzo dobrze pasować do drobiu, ale również pity solo sprawi ogromną przyjemność.

« powrót

Cabernet Sauvignon IGT Veneto Senza Solfiti – Bio

Cabernet Sauvignon IGT Veneto Senza Solfiti – Bio

19 czerwca 2017

Delikatnie pikantne i, jak na Cabernet Sauvignon przystało, bogate w aromaty czarnej i czerwonej porzeczki oraz wiśni. Bardzo dobrze sprawdzi się w towarzystwie chudych mięs, makaronów z sosami mięsnymi i świeżych serów. Najlepsze w temperaturze 14C.

« powrót

Pinot Grigio DOC Venezia – Bio

Pinot Grigio DOC Venezia – Bio

19 czerwca 2017

Soczyste, łagodne Pinot Grigio 100% bio o słomkowym kolorze i aromatach suszonego siana oraz brzoskwini,
zawładnie podniebieniami amatorów tego fantastycznego szczepu. Bardzo dobre do lekkich potraw, ryb, czy
delikatnych przystawek np. szynki parmeńskiej z melonem.

« powrót

Prosecco DOC Spumante bez dodawanych siarczynów – Bio

Prosecco DOC Spumante bez dodawanych siarczynów – Bio

19 czerwca 2017

Bogate w typowe aromaty dla tej odmiany winogron Prosecco, dodatkowo z nutami prażonej skórki chleba, brzoskwini i banana. Tak prezentuje się Prosecco z Cantina Pizzolato. Bez dodatku siarczynów i w 100% bio! W smaku łagodne i rześkie, świetne do sezonowych warzyw z majonezem sojowym.

« powrót

Prosecco DOC Frizzante – Bio

Prosecco DOC Frizzante – Bio

19 czerwca 2017

Prosecco DOC Frizzante z winnicy Cantina Pizzolato to świeże i rześkie bąbelki z ponętnymi nutami jabłka, kwiatu akacji i letniej łąki. Z zakrętką zamiast korka, świetne na każdą okazję, nieważne czy w domu czy w plenerze.

« powrót

Prosecco DOC Spumante Extra Dry – Bio

Prosecco DOC Spumante Extra Dry – Bio

19 czerwca 2017

To niepowtarzalne, półwytrawne prosecco pochodzi z renomowanej winnicy Cantina Pizzolato w miejscowości Villorba – świeże i rześkie, z wyrazistymi aromatami jabłka, brzoskwini oraz kwiatu akacji, o eleganckiej kwaskowości i harmonii. Sprawdzi się jako aperitif, z deserami, a także z lekkimi warzywami, przekąskami, makaronami i risotto.

« powrót