Prosecco DOC Spumante Brut – Bio

Prosecco DOC Spumante Brut – Bio

19 czerwca 2017

Wytrawna wersja prosecco z winnicy La Cantina Pizzolato to coś wyjątkowego dla koneserów i miłośników szlachetnych bąbelków, a także osób ceniących sobie najwyższej jakości produkty ekologiczne. Wyraźne aromaty jabłek i brzoskwini mieszają się z delikatnymi aromatami kwiatu akacji. Świetne jako aperitif, do owoców morza, ryb oraz risotto.

« powrót

Primitivo „Ruminat” IGP – Bio

Primitivo „Ruminat” IGP – Bio

1 lutego 2017

Fascynujące, czyste Primitivo, pikantne z miękką kwaskowością i dużą ilością dojrzałych czarnych owoców zarówno w aromacie jak i w smaku. Wraz z odrobinkę wyższą zawartością cukru resztkowego będzie smakować każdemu – gwarantowane!

« powrót

Malvasia ” La Belle” Terre di Chieti IGP – Bio

Malvasia ” La Belle” Terre di Chieti IGP – Bio

14 listopada 2016

W nosie wyrazisty, a zarazem subtelny aromat liczi, pigwy i miodu. Wyskakuje wręcz z kieliszka, a przy drugim łyku pozostaje równie ciekawe. Srebrny Medal Challenge Millésime Bio 2017!

« powrót

Trebbiano D’Abruzzo „Charisma” DOP – Bio

Trebbiano D’Abruzzo „Charisma” DOP – Bio

14 listopada 2016

W kieliszku prezentuje się w kolorze delikatnie żółtym, w nosie wyczuwalne aromaty białych owoców i delikatna nuta cytrusowa, a na podniebieniu dodatkowo nuty mandarynki. Dobrze zrównoważone wino z właściwie zharmonizowaną kwaskowością. Brązowy Medal Challenge Millésime Bio 2017!

« powrót

Bucefalo Rosso Vino da Uve Appasite – Bio

Bucefalo Rosso Vino da Uve Appasite – Bio

14 listopada 2016

Bukephalos, najbardziej znany koń Antyku, był koniem Aleksandra Wielkiego. Wyjątkowe jest również wino noszące w nazwie jego imię. Podobnie jak Ripasso tworzone jest z winogron częściowo już użytych do fermentacji i przypomina wielką Valpolicellę. Ciemny kolor, w nosie aromaty suszonych owoców, śliwki wraz ze stonowanym aromatem wina Porto. Miękkie, ciepłe i pikantne, świetny towarzysz na zimne dni. 

« powrót

Pinot Grigio „Ramoro” Terre di Chieti IGP – Bio

Pinot Grigio „Ramoro” Terre di Chieti IGP – Bio

14 listopada 2016

Wino w kieliszku ma kolor łososiowy, ponieważ fermentowało na skórkach winogron. W nosie urzekają aromaty przypominające czerwoną porzeczkę, mokkę, orzechy i zioła śródziemnomorskie. Na podniebieniu sprawia intensywne wrażenie, a poprzez swój wyjątkowy proces fermentacji posiada dużą strukturę i esencjonalną końcówkę.

Magazyn WINO: „Dużo tu ciała, materii, ale i równowagi, kwaskowości, życia.”, „Odważne, soczyste, warte spróbowania”

 

Srebrny Medal Mundus Vini BioFach 2018!

« powrót

Pecorino „Civitas” Terre di Chieti IGP – Bio

Pecorino „Civitas” Terre di Chieti IGP – Bio

14 listopada 2016

W nosie czuć aromat suszonych jabłek, likieru ziołowego oraz lodowego cukierka. W ustach świeże i soczyste, pozostawia na podniebieniu pikantny posmak z delikatną obecnością cytrusowej kwasowości. Idealnie sprawdzi się z daniami rybnymi i owocami morza.

« powrót

Montepulciano d’Abruzzo „Coste di Moro” DOP – Bio

Montepulciano d’Abruzzo „Coste di Moro” DOP – Bio

14 listopada 2016

Wyjątkowo wyborne Montepulciano d’Abruzzo w jakości Demeter. Czysty aromat owocu jeżyny wraz z łagodnym aromatem wanilii, eleganckimi taninami, wybornie przyjemne w piciu.

 

Srebrny Medal Challenge Millésime Bio 2017!

« powrót

Vigna Madre PECORINO – Bio

Vigna Madre PECORINO – Bio

14 listopada 2016

Pecorino jest winem tworzonym z autochtonicznego szczepu o tej samej nazwie, cieszącego się z roku na rok coraz większą popularnością. Zawdzięcza ją przede wszystkim rynkowi Japońskiemu, gdzie uznano je za wino najbardziej pasujące do sushi i owoców morza. Krystaliczne, przejrzyste wino o aromacie dojrzałej gruszki i nutach cytrusowych. Świetnie zbalansowane z delikatną nutą cukru resztkowego w tle.

« powrót

VIGNA MADRE TREBBIANO D’ABRUZZO – Bio

VIGNA MADRE TREBBIANO D’ABRUZZO – Bio

14 listopada 2016

Ekologiczne wino o świeżym, fenomenalnie lekkim bukiecie z nutami brzoskwini z bananem i  pomarańczowym grapefruitem. Na podniebieniu rześka kwaskowość wraz z wyczuwalnymi nutami melona i agrestu. Będzie pasować do ryb, risotto i półdojrzałych serów.

« powrót