Vigna Madre MONTEPULCIANO D’ABRUZZO – Bio
14 listopada 2016
Klasyczne Montepulciano d’Abruzzo: ujmujące, przyjemne, nieskomplikowane, dobre!
« powrót14 listopada 2016
Klasyczne Montepulciano d’Abruzzo: ujmujące, przyjemne, nieskomplikowane, dobre!
« powrót14 listopada 2016
W kieliszku wita nas delikatnie owocowy, pikantny aromat, na podniebieniu uwidaczniają się świeże nuty wiśni i czerwonych owoców. Świetne wino o bogatej treści, a zarazem eleganckie, z dobrze prezentującą się kwaskowością. Swoją nazwę zawdzięcza typowemu aromatowi przypominającemu wiśnię – ciliege.
« powrót14 listopada 2016
Uwodzicielsko pachnące Sangiovese z dużą dawką owocu w nosie i piękną strukturą w ustach. Świetne w towarzystwie makaronów, zapiekanki z warzywami i potraw z kurczakiem.
« powrót14 listopada 2016
Wino wytrawne, pełne słońca i ciepła toskańskiego wybrzeża Maremma w świetnej relacji jakości do ceny. Bardzo dobre w towarzystwie pasty i pizzy, idealne na wieczór z przyjaciółmi
« powrót14 listopada 2016
Eleganckie wytrawne wino bez dodawanych siarczynów. Stworzone z lokalnych odmian szczepów Sangiovese i Alicante, jest pełne siły, harmonii i ciepła. Bardzo dobre w towarzystwie tradycyjnych włoskich potraw i w ogólności potraw mięsnych. Srebrny medal Internationaler Bioweinpreis 2016!
« powrót14 listopada 2016
Czyste i wyjątkowe Sangiovese w wersji Blanc de Noir. Wytrawne, eleganckie i owocowe wino z przyjemnie orzeźwiającą kwaskowością.
« powrót14 listopada 2016
Wytrawne białe wino z zaakcentowaną nutą owocową, tworzone ze szczepu Vermentino uprawianego w regionie Maremma. Kapitalne, świeże i czyste wino o intensywnym, treściwym i lekko mineralnym aromacie.
« powrót14 listopada 2016
Rozkoszne wino, przy którym można się rozmarzyć, z fantazyjną lekkością, subtelnym aromatem migdałów i akacji. Przyjemnie świeża kwaskowość, wyważona i delikatna. Wspaniałe wino z winnicy Canneta.
« powrót14 listopada 2016
Soczysty rubinowy kolor, subtelna woń goździków i ujmujący aromat dojrzałych wiśni. Dojrzałe Chianti ze świetnego zbioru. Starzone przez 18 miesięcy w beczkach dębowych, a następnie przez 3 miesiące w butelce. Świetne wino od solidnego producenta.
« powrót14 listopada 2016
Klasyczne Chianti z typowym owocowym aromatem wiśni, zaakcentowaną pikantnością i przyjemną aksamitnością. Bardzo dobre Chianti o fenomenalnej relacji jakości do ceny.
« powrót