Bee Bassac Rouge IGP – Bio

Bee Bassac Rouge IGP – Bio

30 marca 2022

W kieliszku w kolorze intensywnego koloru rubinowoczerwonego. W nosie z aromatami wiśni i czerwonych owoców. Na podniebieniu to wyśmienite cuvee zaskakuje ziołowymi nutami i gładką końcówką. Bee Friendly!

« powrót

Bee Bassac Blanc IGP – Bio

Bee Bassac Blanc IGP – Bio

30 marca 2022

Świetne, mineralne i przyjemnie cytrusowe wino. Na podniebieniu świeże i rześkie, bardzo dobre w towarzystwie ryb i owoców morza.   

« powrót

„Rosso Convento” Rosso IGT Veneto Senza Solfiti – Bio

„Rosso Convento” Rosso IGT Veneto Senza Solfiti – Bio

30 marca 2022

Wino o intensywnym rubinowoczerwonym kolorze z fioletowymi refleksami. W nosie wyczuwalne są nuty konfitur z czerwonych owoców, a także fiołków. Smak delikatny i aromatyczny. Znakomicie komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej.

« powrót

Manzoni Bianco DOC Piave – Bio

Manzoni Bianco DOC Piave – Bio

29 marca 2022

Wyrafinowane wino o mineralnym aromacie z nutami kwiatów akacji. W smaku dominuje brzoskwinia, śliwka, morela i ananas. Sprawdzi się jako aperitif, w duecie z zupami, risotto, lekkimi daniami, a także na zakończenie wieczoru.

« powrót

Almorqui Tinto – Bio

Almorqui Tinto – Bio

29 marca 2022

Wyjątkowo ciekawe i ujmujące wino z hiszpańskiego Alicante. Eleganckie i aksamitne na podniebieniu, bardzo przyjemne w smaku. Przywołuje nuty kwaśnej wiśni z odrobiną miętowej świeżości – wino, którym można delektować się z przyjemnością kieliszek po kieliszku.

« powrót

Almorqui Blanco – Bio

Almorqui Blanco – Bio

29 marca 2022

Wino o kwiecistym aromacie z nutami zielonego jabłka i świeżych cytrusów. Rześkie i niebanalne w smaku. Bardzo dobre w towarzystwie owoców morza i tapas.

« powrót

„Bucefalo” Primitivo Appassimento Terre di Chieti IGP – Bio

„Bucefalo” Primitivo Appassimento Terre di Chieti IGP – Bio

29 marca 2022

W kieliszku w kolorze głęboko ciemnym, z aromatami przypominającymi suszone, czerwone owoce, śliwki i nuty Porto. Na podniebieniu miękkie, lekko pikantne i ciepłe. Wspaniały towarzysz długich, jesiennych i zimowych wieczorów.

« powrót

Zero Puro „Prismae” Pecorino Terre di di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Prismae” Pecorino Terre di di Chieti IGP – Bio

29 marca 2022

Wytrawne białe wino o jasnożółtym kolorze i aromatycznym, kwiatowym zapachu. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałej gruszki, soczystego jabłka oraz migdałów, które łączą się z odrobiną goryczki. Warto je zestawiać z serami oraz białymi rybami.

« powrót

Zero Puro „Clorofilae” Malvasia Orange Terre di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Clorofilae” Malvasia Orange Terre di Chieti IGP – Bio

29 marca 2022

Wino pomarańczowe o intensywnym balsamicznym zapachu z nutami pomarańczy, daktyli i cynamonu. W smaku wytrawne i lekko pikantne.

« powrót

Bucefalo Bianco Vino da Uve Appasite – Bio

Bucefalo Bianco Vino da Uve Appasite – Bio

29 marca 2022

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia białego odpowiednika. Białe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne. Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko – kwaśnych.

« powrót