„Bucefalo” Pinot Grigio – Bio

„Bucefalo” Pinot Grigio – Bio

4 września 2024

Bucefalo Pinot Grigio Appassite to kombinacja wybitnie owocowego smaku świetnego wina wraz z pierwszorzędnie aromatycznym i świeżym bukietem. Żywa kwaskowość i jego spowodowany resztkowym, słodkim charakterem smakowym profil urzeka w kieliszku i na podniebieniu.

Świetne wino, dla wszystkich, którzy czasami lubią trochę mniej wytrawnie.

« powrót

„Bucefalo” Malvasia Orange – Bio

„Bucefalo” Malvasia Orange – Bio

4 września 2024

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia również jego pomarańczowego odpowiednika. Pomarańczowe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne.

Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko kwaśnych.

« powrót

Passerina „Harbine” Terre di Chieti IGP – Bio

Passerina „Harbine” Terre di Chieti IGP – Bio

28 maja 2024

Wyjątkowo ciekawe, białe wino, którego aromat składa się w dużym stopniu z nut kwiatowo owocowych z przenikającą subtelnie wonią czarnego bzu oraz grapefruita.  Świeże na podniebieniu, wraz ze świetnie zbalansowaną równowagą pomiędzy kwaskowością i soczystością będzie bardzo dobre w towarzystwie owoców morza, pieczonych ryb i białych mięs.

Następne zaskakujące wino z Lunarii!

« powrót

Malvasia Spumante „Ancestrale” Brut Nature – Bio

Malvasia  Spumante „Ancestrale” Brut Nature – Bio

22 maja 2023

Delikatnie musujące wino o jasnym kolorze i kwiatowo-owocowym zapachu. W smaku mineralne, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami cytrusowymi, znakomicie zachowuje równowagę między miękkością i wytrawnością. Doskonałe w duecie z łagodnymi i średniodojrzałymi serami.

« powrót

Pecorino Spumante „Ancestrale” Brut Nature – Bio

Pecorino Spumante „Ancestrale” Brut Nature – Bio

17 maja 2023

Delikatnie musujące wino o jasnym kolorze i zapachu owoców cytrusowych. Wyjątkowo świeży smak przechodzi w długi finisz o przyjemnej pikantności. Będzie znakomicie pasować do dań rybnych i owoców morza.

« powrót

Montepulciano d’Abruzzo „Ancestrale” DOP – Bio

Montepulciano d’Abruzzo „Ancestrale” DOP – Bio

10 października 2022

Ciemnopurpurowe wino o zapachu konfitury jagodowej z aromatami świeżych migdałów i nutami korzennymi. Pełne w smaku, świeże i bardzo satysfakcjonujące. Wspaniale się sprawdzi w towarzystwie serów i czerwonych mięs.

« powrót

Primitivo „Ancestrale” Terre di Chieti IGP -Bio

Primitivo „Ancestrale” Terre di Chieti IGP -Bio

10 października 2022

Wino o rubinowoczerwonym kolorze i intensywnym aromacie wiśni, śliwek oraz jeżyn z nutami fiołka i czerwonej pomarańczy. W smaku pełne, świeże, z przyjemnie rozłożonymi taninami. Ma długi finisz z wyczuwalnym posmakiem figi, dzikich ziół i owoców cytrusowych. Świetnie będzie pasować do mięs białych i czerwonych, pizzy w stylu rustykalnym, smażonych potraw i dojrzewających serów.

« powrót

Malvasia Orange „Ancestrale” Terre di Chieti IGP – Bio

Malvasia Orange „Ancestrale” Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

W kieliszku ma kolor pomarańczowy, którego odcień zależy od czasu maceracji. Pachnie intensywnie owocami cytrusowymi, dziką różą i ziołami. Wspaniale sprawdzi się podane z foie gras i owocami morza lub w duecie z serami.

« powrót

Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

Wino o głębokim, miedzianym kolorze. Urzeka aromatami białych kwiatów, zwłaszcza jaśminu i głogu oraz cytrusów i granatu. Miękkie w smaku, dobrze wyważone między delikatną kwasowością a pikantnością.

« powrót

Pecorino „Ancestrale” Terre di Chieti IGP – Bio

Pecorino „Ancestrale”  Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

W nocie czuć intensywne aromaty pomarańczy i bzu, a także nut drzewnych, siana i suszonych kwiatów. W smaku świeże i harmonijne, pozostawia delikatny posmak cytrusowej kwasowości. Świetnie się komponuje z daniami rybnymi i owocami morza.

« powrót