Cerasuolo d’Abruzzo „Pettirosce” DOP – Bio
9 marca 2018
Urzekające Cerasuolo d’Abruzzo pachnące wiśniami i jagodami. Świeże na podniebieniu z subtelnie migdałową końcówką.
« powrót9 marca 2018
Urzekające Cerasuolo d’Abruzzo pachnące wiśniami i jagodami. Świeże na podniebieniu z subtelnie migdałową końcówką.
« powrót9 marca 2018
To zapewne jedno z najelegantszych win musujących pochodzących z Abruzii. Bladoróżowe, musujące Pinot Grigio o niezwykle urzekającym aromacie białej brzoskwini i różowego grejpfruta wraz subtelnymi nutami białych kwiatów w tle to zapewne idealna propozycja na aperitif lub wieczór z przyjaciółmi. Lekkie, żywe, świeże wino gwarantuje dużo przyjemności.
« powrót9 marca 2018
Niewiele jest win, które zapadają w pamięć na tak długo jak Pecorino Brut Spumante. Uwodzi nos aromatami białych owoców, na podniebieniu świeże i delikatne z przyjemnymi bąbelkami. Świetne na każdą okazję.
« powrót14 listopada 2016
W nosie wyrazisty, a zarazem subtelny aromat liczi, pigwy i miodu. Wyskakuje wręcz z kieliszka, a przy drugim łyku pozostaje równie ciekawe. Srebrny Medal Challenge Millésime Bio 2017!
« powrót14 listopada 2016
W kieliszku prezentuje się w kolorze delikatnie żółtym, w nosie wyczuwalne aromaty białych owoców i delikatna nuta cytrusowa, a na podniebieniu dodatkowo nuty mandarynki. Dobrze zrównoważone wino z właściwie zharmonizowaną kwaskowością. Brązowy Medal Challenge Millésime Bio 2017!
« powrót14 listopada 2016
Bukephalos, najbardziej znany koń Antyku, był koniem Aleksandra Wielkiego. Wyjątkowe jest również wino noszące w nazwie jego imię. Podobnie jak Ripasso tworzone jest z winogron częściowo już użytych do fermentacji i przypomina wielką Valpolicellę. Ciemny kolor, w nosie aromaty suszonych owoców, śliwki wraz ze stonowanym aromatem wina Porto. Miękkie, ciepłe i pikantne, świetny towarzysz na zimne dni.
« powrót14 listopada 2016
Wino w kieliszku ma kolor łososiowy, ponieważ fermentowało na skórkach winogron. W nosie urzekają aromaty przypominające czerwoną porzeczkę, mokkę, orzechy i zioła śródziemnomorskie. Na podniebieniu sprawia intensywne wrażenie, a poprzez swój wyjątkowy proces fermentacji posiada dużą strukturę i esencjonalną końcówkę.
Magazyn WINO: „Dużo tu ciała, materii, ale i równowagi, kwaskowości, życia.”, „Odważne, soczyste, warte spróbowania”
Srebrny Medal Mundus Vini BioFach 2018!
« powrót14 listopada 2016
W nosie czuć aromat suszonych jabłek, likieru ziołowego oraz lodowego cukierka. W ustach świeże i soczyste, pozostawia na podniebieniu pikantny posmak z delikatną obecnością cytrusowej kwasowości. Idealnie sprawdzi się z daniami rybnymi i owocami morza.
« powrót14 listopada 2016
Wyjątkowo wyborne Montepulciano d’Abruzzo w jakości Demeter. Czysty aromat owocu jeżyny wraz z łagodnym aromatem wanilii, eleganckimi taninami, wybornie przyjemne w piciu.
Srebrny Medal Challenge Millésime Bio 2017!
« powrót14 listopada 2016
Pecorino jest winem tworzonym z autochtonicznego szczepu o tej samej nazwie, cieszącego się z roku na rok coraz większą popularnością. Zawdzięcza ją przede wszystkim rynkowi Japońskiemu, gdzie uznano je za wino najbardziej pasujące do sushi i owoców morza. Krystaliczne, przejrzyste wino o aromacie dojrzałej gruszki i nutach cytrusowych. Świetnie zbalansowane z delikatną nutą cukru resztkowego w tle.
« powrót