Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

Wino o głębokim, miedzianym kolorze. Urzeka aromatami białych kwiatów, zwłaszcza jaśminu i głogu oraz cytrusów i granatu. Miękkie w smaku, dobrze wyważone między delikatną kwasowością a pikantnością.

« powrót

Pecorino „Ancestrale” Terre di Chieti IGP – Bio

Pecorino „Ancestrale”  Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

W nocie czuć intensywne aromaty pomarańczy i bzu, a także nut drzewnych, siana i suszonych kwiatów. W smaku świeże i harmonijne, pozostawia delikatny posmak cytrusowej kwasowości. Świetnie się komponuje z daniami rybnymi i owocami morza.

« powrót

„Bucefalo” Primitivo Appassimento Terre di Chieti IGP – Bio

„Bucefalo” Primitivo Appassimento Terre di Chieti IGP – Bio

29 marca 2022

W kieliszku w kolorze głęboko ciemnym, z aromatami przypominającymi suszone, czerwone owoce, śliwki i nuty Porto. Na podniebieniu miękkie, lekko pikantne i ciepłe. Wspaniały towarzysz długich, jesiennych i zimowych wieczorów.

« powrót

Zero Puro „Prismae” Pecorino Terre di di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Prismae” Pecorino Terre di di Chieti IGP – Bio

29 marca 2022

Wytrawne białe wino o jasnożółtym kolorze i aromatycznym, kwiatowym zapachu. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałej gruszki, soczystego jabłka oraz migdałów, które łączą się z odrobiną goryczki. Warto je zestawiać z serami oraz białymi rybami.

« powrót

Zero Puro „Clorofilae” Malvasia Orange Terre di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Clorofilae” Malvasia Orange Terre di Chieti IGP – Bio

29 marca 2022

Wino pomarańczowe o intensywnym balsamicznym zapachu z nutami pomarańczy, daktyli i cynamonu. W smaku wytrawne i lekko pikantne.

« powrót

Bucefalo Bianco Vino da Uve Appasite – Bio

Bucefalo Bianco Vino da Uve Appasite – Bio

29 marca 2022

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia białego odpowiednika. Białe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne. Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko – kwaśnych.

« powrót

Montepulciano d’Abruzzo „Coste di Moro” DOP RISERVA – Bio

Montepulciano d’Abruzzo „Coste di Moro” DOP RISERVA – Bio

18 października 2019

Riserva naszego arcylubianego Coste di Moro jest winem zaiste wyjątkowym. Pokazuje jak zaskakująco szeroki potencjał starzenia posiada szczep Montepulciano. Gęste i obfite, w aromacie przypominające dobre Porto. Świetna harmonia pomiędzy owocem a dostojną dojrzałością.

« powrót

Pinot Grigio Spumante „Ancestrale Brut Nature – Bio

Pinot Grigio Spumante „Ancestrale Brut Nature – Bio

25 lutego 2019

Pomarańczowe, wytrawne, ekologiczne wino musujące z niesamowitym aromatem m.in. czerwonych owoców leśnych oraz czerwonego grapefruita. Naturalne wino tworzone pradawną metodą, butelkowane jeszcze w trakcie fermentacji, co powoduje tworzenie się bąbelków w butelce bez dodawania cukru i drożdży. Takie wino nigdy się nie znudzi.

« powrót

Zero Puro „Linfae” Primitivo Terre di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Linfae” Primitivo Terre di Chieti IGP – Bio

25 lutego 2019

Pikantne primitivo z intensywnymi aromatami czerwonych owoców, takich jak śliwki i czereśnie. Wyjątkowo dobrze zbalansowana owocowość z kwasowością. Jest to wyjątkowe wino tworzone w ramach spontanicznej fermentacji, bez dodawanych drożdży, bez regulacji temperatury, przy wykorzystaniu jedynie naturalnych siarczynów. Naturalnie czyste wino.

« powrót

Zero Puro „Landae” Pinot Grigio Terre di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Landae” Pinot Grigio Terre di Chieti IGP – Bio

25 lutego 2019

Średnio wytrawne, łagodne, pomarańczowe wino z przyjemną kwasowością i bogatą owocowością. Aromat żółtych śliwek, jabłek i brzoskwini oraz łagodny, owocowo-kwaskowaty posmak to idealna kombinacja do pikantnych przystawek, tapas, antipasti, krewetek i sushi. Czyste wino z dużą dawką przyjemności.

« powrót